fredag 20 mars 2009

Tjejkväll med Sandrosen och Tupperware...
















I onsdags hade jag bjudit in c.a 25 vänner till en tjejkväll, det är många, men man vet ju med sig att tjejer alltid vill så mycket men till slut måste prioritera...

Det kom i alla fall 16 personer med Anette och Lena, så vi var många, men finns det hjärterum, så finns det stjärterum...Anette visade Tupperwareprodukter och Lena visade sina produkter från Sandrosen. Jag visar två skålar som jag har som matchar mitt kök och två halsband som Lena gjort. Det med svart band och silverhänge fick jag av Lena som värdinnegåva. Jag blev såå glad, för hon hade graverat in mitt motto: "Carpe diem!" Av Anette från Tupperware fick jag en bra kockkniv och två svarta skärbräden.


Under kvällen tittades, handlades och fikades det!!! Det var väldigt uppskattat och trevligt och kvällen gick så fort. Jag bjöd på ost, kex, Leilas Cupcakesmuffins och Focacciabröd. Här kommer recepten:

Cup cakes

100 g smör, 2 ägg, 1,5 dl strösocker, 1 tsk vaniljsocker, 2 dl mjölk, rivet skal av en citron, 4 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver och 1 nypa salt.

Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjöl och rivet citronskal. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner. Placera pappersformar i en muffinsplåt. (De blir höga och fina då.) Fyll i smeten i formarna och ställ in i ugnen på 175 grader i varmluftsugn och höj 20-25 grader om det är en vanlig ugn. Låt dem svalna och gör under tiden en creamcheese frosting.

Vispa ihop 100 g Philadelfiaost, 60 g smör, 300 g florsocker och citronsaft av en halv citron. Bred på alla muffins och strö på strössel i glada färger. Jag gjorde dubbel sats. (c.a 24 st) Det är bara såå gött!

Focaccia

Till en liten långpanna, 25-30 cm. (Jag gjorde dubbel sats till en normal långpanna) 1/4 paket jäst, 2 dl mjölk, 1 1/2 dl vatten, 2 msk olivolja, 1/2 msk salt, 1/2 socker, 1 msk hackad färsk krydda som rosmarin eller något annat. 8-9 dl vetemjöl, ta ev 2 dl grahamsgryn, 25 g rumsvarmt smör, 3 msk olivolja, 1/2 msk flingsalt.

Smula jästen i en bunke och värm mjölk och vatten fingervarmt och häll över jästen. Tillsätt olivolja, salt, socker, kryddor och hälften av mjölet. Klicka i smöret och arbeta ihop degen. Tillsätt resten av mjölet, lämna lite till utbakningen. Låt jäsa i 20 minuter. Ta upp degen och arbeta ihop den och kavla sedan ut i en långpanna med bakplåtspapper. Tryck lätt hål i degen med ett finger lite på olika ställen. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader. Ringla över olivolja och strö på flingsalt och ev torkade kryddor. Låt brödet svalna på galler och bjud det tillsammans med olika färskostar med smak. Så saftigt och smakrikt såå!!!

Ha en skön helg med kanske lite sol...det ska jag ha!/ Kram Susanne

9 kommentarer:

  1. Hejsan! Det ser smarrigt ut och jag förstår att ni hade det trevligt. Goa recept. Ha en skön helg! Jag kommer förbi en sväng imorgon om det går bra och hämtar mina Bonaparteblusar. Kram Åsa

    SvaraRadera
  2. Hejsan.
    Vad mysigt ni verkar ha haft.
    God mat och trevliga människor.

    Vill bara önska en skön helg,
    Kram Anneli.

    SvaraRadera
  3. Go kväll! Blev det några tulpaner?? Tack för smaarigga recept!!Jag får gå över till Lena & titta vidare på hennes fina halsband! Ha en go & skön kväll, det ska jag ha i varje fall....
    Kram:)Helen

    SvaraRadera
  4. Hej! Vilken trevlig kväll ni verkar ha haft:)
    Recepten låter smarriga!
    Ha en skön helg,
    kram Jenny

    SvaraRadera
  5. Hej gumman!
    Jag tänkte att jag måste testa detta med - inte bara smsa ikväll. Nu är mitt favoritprogram(Så ska det låta, du vet) slut, alla barn hemhämtad(tidigt!?), godiset uppätet och jag känner mig rätt trött efter veckan. Jag somnar nog när jag nattar minstingen... ;) Jag får ju se till att vara utvilad imorgon! Vi ses på måndag! God natt och kram från Anna

    SvaraRadera
  6. Svar till Anna: kul att du kikade in, snart kanske du också har en blogg. Dansa loss i morgon för mig också. Jag älskar ju att dansa...
    Kram Susanne

    SvaraRadera
  7. Det låter supermysigt med tjejträff, 16 st var många ändå!

    Kul att du kikade in till mig och lämnade gullig kommentar!

    Vilket underbart namn du har på din blogg! Smultronstället har jag funderat på, det skulle ha passat i vår stuga, men jag har ju startat bloggen hemma på vintern så då blev det något helt annat.

    Ha en skön helg!
    Kram L-L

    SvaraRadera
  8. Hej igen Susanne!
    Tack för dina fina kommentarer hos mig, du får gärna hälsa på om du har vägarna förbi, hihi!

    Jag lägger upp dig på min blogglista, det hade jag missat!

    Ha en härlig lördag,
    kraam Jenny

    SvaraRadera
  9. Låter som en mysig kväll! Ha en skön söndag kram malin

    SvaraRadera