Först vill jag visa en grönskande och blommande rabatt på vår framsida av trädgården. Det växer så det knakar nu när det varit soligt och till slut så kom regnet...
Idag ska jag gå ner på torget och köpa lite fler perenner och andra blommor, även lavendel hoppas jag att jag hittar. Jag vill ha fler till både fram- och baksidan i vår trädgård.
Vi har gamla stenplattor som leder fram till vår gjutna gamla cementtrapp. Huset är från 30-talet, tänkte visa mer av huset och trädgården en annan gång.
Vi har gamla stenplattor som leder fram till vår gjutna gamla cementtrapp. Huset är från 30-talet, tänkte visa mer av huset och trädgården en annan gång.
Visar vår kära arbetskamrat, asssistenten när vi bakar. Den är rejäl och väldigt användbar.
(Hi, hi...)
Här kommer i alla fall receptet på brödet jag bakade till personalfikat i onsdags, det blev uppskattat. Själv tog jag i lite grahamsmjöl också...
Focaccia
Till en liten långpanna, 25-30 cm. (Jag gjorde dubbel sats till en normal långpanna) 1/4 paket jäst, 2 dl mjölk, 1 1/2 dl vatten, 2 msk olivolja, 1/2 msk salt, 1/2 socker, 1 msk hackad färsk krydda som rosmarin eller något annat. 8-9 dl vetemjöl, ta ev 2 dl grahamsgryn, 25 g rumsvarmt smör, 3 msk olivolja, 1/2 msk flingsalt.
Till en liten långpanna, 25-30 cm. (Jag gjorde dubbel sats till en normal långpanna) 1/4 paket jäst, 2 dl mjölk, 1 1/2 dl vatten, 2 msk olivolja, 1/2 msk salt, 1/2 socker, 1 msk hackad färsk krydda som rosmarin eller något annat. 8-9 dl vetemjöl, ta ev 2 dl grahamsgryn, 25 g rumsvarmt smör, 3 msk olivolja, 1/2 msk flingsalt.
Smula jästen i en bunke och värm mjölk och vatten fingervarmt och häll över jästen. Tillsätt olivolja, salt, socker, kryddor och hälften av mjölet. Klicka i smöret och arbeta ihop degen. Tillsätt resten av mjölet, lämna lite till utbakningen. Låt jäsa i 20 minuter. Ta upp degen och arbeta ihop den och kavla sedan ut i en långpanna med bakplåtspapper. Tryck lätt hål i degen med ett finger lite på olika ställen. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader. Ringla över olivolja och strö på flingsalt och ev torkade kryddor. Låt brödet svalna på galler och bjud det tillsammans med olika färskostar med smak. Så saftigt och smakrikt såå!!!
Ha en underbart fin helg och hoppas att vi får lite mer värme igen.
Själv ska jag på vinprovning hos en kompis i kväll, tema Sydafrika. I morgon ska vi ha Italiensk afton för att planera vår Toscana resa i slutet av juni. Åsa i Nylyckan med man och ett par till ska med. Längtar....!
Tack för alla fina kommentarer, det värmer:)
Carpe diem, ♥ Susanne♥
Carpe diem, ♥ Susanne♥
Receptet är utskrivet. Jag lånade din bild och satte överst och kallade det Blåbärs och smultronställets focaccia. Ska försöka göra baka i helgen. Visst är assistenten bra och stor. Det är skönt att kunna bara dubbel bullsats tycker jag. Vad mysigt att planera er resa. Ni kommer säkert få det underbart! Kram Stina
SvaraRaderaHej Susanne!
SvaraRaderaVilken fin rabatt!
Foccaccia är ju såå gott, tack för receptet:)
Lyckliga ni som ska till Italien i sommar!
Då måste ni prova Limoncello (finns på systemet oxå, har köpt en flaska idag), den är supergod!
Låter som du kommer få en jättetrevlig helg!
Kramis Jenny
Hej! Brödet ser härligt gott ut. Planera resa...ja oj vad tiden går snart semester. Vi håller oss nog till Sverige även om det låter lockande att resa till Toscana. Ha en bra helg kram malin!
SvaraRaderaHej Susanne!
SvaraRaderaVilken fin blogg du har. Hoppas att allt är bra med dig och familjen. Här i Spanien skiner solen på oss och jag njuter av barnbarnen.
Kram Marita.
Hej! Tack för din söta kommentar! Gott brödet ser ut, jag är värdelös att baka matbröd önskar jag vore bättre..men kakor och bullar går bättre av nån anledning :) Önskar dig en härlig helg! Kram M
SvaraRaderaHej! Ni är duktiga på att baka och laga på du och din man. Gillar er gammaldagsa trädgård. Ser fram emot ikväll. Kram Åsa
SvaraRaderaMums vad gott det ser ut!:-) Jag är ju usel på att baka, men jag måste nog ta mig i kragen och lära mig, hihi... Hoppas Toscanakvällen var trevlig,*ler* Kram Sofia
SvaraRadera