söndag 7 oktober 2012

Livet går vidare...

 
Det här kortet är taget sommaren -09, året efter jag var sjuk i bröstcancer.
 
Min dotter var 16 år och jag hade börjat så sakta komma tillbaks till ett mer normalt liv. Håret hade växt ut igen och det var kort och lockigt. Jag som nästan alltid haft längre hår, det var svårt att vänja sig...men det viktigaste var
ju att bli frisk och få orken tillbaks och att börja jobba, träna och leva mer som vanligt igen.
 
Livet kan aldrig bli som vanligt igen och det är viktigt att ta vara på alla fina stunder i livet och inte ta något för givet. Att bli sjuk i en allvarlig sjukdom och gå igenom detta tar hårt för både mig och mina nära och kära. Jag hade tur som upptäckte den lilla knölen själv i så tidigt stadium, eftersom jag då var för ung att få gå på mammografi. Så ta det som en vana att undersöka dina bröst varje månad!
 
Varje höst får jag gå på mammografi och träffa min onkologläkare, så på tisdag är det dags för läkarbesök och det känns alltid lika pirrigt varje gång. Jag har varit väldigt trött och haft mer värk i kroppen sista året. Förra veckan fick jag feber och en väldig värk i kroppen, så jag var hemma från jobbet i fyra dagar. Jag äter ju fortfarande antikroppshormoner och har fått cellgifter, strålning och Herceptin, så jag kanske får vänja mig vid att kroppen inte är som den en gång var...Jga älskar att träna zumba och nu vill jag ta tag i yogan igen, det är nog väldigt bra för kroppen.
 
Det känns som om fler och fler får bröstcancer och man vet inte vem som kan få det. Du kan ha levt ett sunt liv, men ändå få det...Många klarar sig igenom dessa tuffa behandlingar om det inte spridit sig i kroppen. Jag lärde känna en tjej Åsa.B som var i min ålder. Hon fick om sin cancer när jag fick den -08. Vi umgicks på sjukhuset och på andra ställen, men hon hade kämpat färdigt januari -11 nästan 45 år. Jag saknar henne så mycket, hon var verkligen en kämpe.
 
Jag har följt en del tjejer i deras bloggar om bröstcancer,  en del lever vidare, medans en del har varit alldeles för unga för att dö. Nu följer jag Karin. B. J (Yoga, mat och meningen med livet-yogavita) och jag hoppas verkligen att det går bra för henne. Hon är verkligen en kämpe och en duktig yogatjej.
 
Rosa bandetkampanjen fortsätter runt om i landet.
 På Coop i Kristinehamn lörd 13/10 kl. 9.00-14.00 kommer jag och några tjejer stå och sälja Bröstcancerföreningens artiklar.
Välkomna!!!
 
"Ta vara på livet, för vi vet inget om framtiden!"
 
Kram kram Susanne


6 kommentarer:

 1. Skickar en stor varm KRAM.
  Agneta

  SvaraRadera
 2. Kraam! Hoppas att du har kryat på dig!
  Ska vi ses snart, var allt för länge sedan.

  SvaraRadera
 3. Hej Söta!
  Skickar en stor varm o go kram!!!! Man kan nog aldrig föreställa sig det du varit med om!!!!
  Kram Agnetha.
  P.s klart du ska komma, du är välkommen!

  SvaraRadera
 4. Stor Kram till dig och hoppas att febern och värken gett sig. Ha en bra vecka.
  Vackra höstlövshälsningar
  till dig <3, Lena
  ps. Oh vad din dotter är vacker på studentbalsbilden här bredvid.Mamma uppi dagen.

  SvaraRadera
 5. Hoppas du känner dig bättre! Cancer är verkligen en svår sjukdom... som tur är är det många som kan botas...
  Kram
  Pia

  SvaraRadera