söndag 30 oktober 2011

♥Vår egen smakmeny -11...♥

Findukat i matrummet...


Första förrätten: Laxrullar med wasabikräm & sesamsticks.

Andra förrätten: Jordärtskockssoppa med lufttokat skinkflarn och hembakt fröbröd med getost och tomatmarmelad.

Första varmrätten: Grönsaksgratäng med kycklingrullad fylld med kirskålspesto...


Andra varmrätten: Potatiskaka med parmesanost och kycklingfilé
med aioli och basilika, grönsaker med fetaost.



Tredje varmrätten: Nötkött specialité, återkommer med mer info...


Fjärde varmrätten: Saltrimmad biff med asiatisk touch
och haricot vertes.




Första efterrätten: Chokladmoussekaka med fem olika chokladsorter och björnbär.


Andra efterrätten: Ingefärskokta päron med citrongrässorbet.



Söta presenter från gästerna:-)


Ännu en fin hemgjord ljuslykta i present från Ullis & Patric...


Camilla & Jonas söta cyklamen med mossa på ett silverfat...


Så söta hjärtformar i vårt köks färger från Åsa & Rolf...


Köksbordet med tända ljus:-)


Smakmeny...

Under några år har vi varit på Ölme prästgårds smakmeny med ett kompisgäng. I höst hade de ingen smakmeny, så vi ordnade en själva...Vi var fyra par hemma hos oss och vi delade upp det så att två par hade varsin förrätt, alla hade varsin varmrätt och två par hade varsin efterrätt. Vi hade ett frågeformulär och en fråga till varje maträtt. Alla hade passande dryck till, vilket också förhöjde smakerna.


Det var en hellyckad kväll och vi höll på att smaka på allas rätter från kl. 18.00-ca 24.00...mmm vad gott och såå mätta vi var till slut.

Detta gör vi om hos nästa familj i slutet av januari:-)


Den här helgen har jag tagit det lugnt, för jag har varit såå trött. Har haft en efterhängsen förkylning och säkert spelade läkarbesöket på fredagen in. Det gick bra i alla fall, ska bara ta lite fler prover och kollas lite till...



Nu har vi två dagar med fortbildning och arbete i arbetslag och sedan ledigt onsdag-söndag. På torsdag morgon åker jag tåg med Lena till Sth. Vi ska bo hos Pirjo i Hammarby Sjöstad och mysa och gå på Roxette i Globen. Pia och Kerstin ska också med:-) Vi är kompisar sedan vi var yngre och brukar träffas här eller i Sth.


Förra veckan blev jag och Petra intervjuade av P4 Värmland om att vi haft bröstcancer och startat upp en förening för unga behandlade i Värmland genom Kurage. Lyssna om ni vill: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3727&artikel=4769697



Tack för alla fina kommentarer och ha en fin vecka!!!


♥Kram Susanne♥

7 kommentarer:

  1. Så gott det ser ut och vad vackert du har dukat.
    Ha en fin vecka!
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  2. Jag säger som amerikanarna, oh my god! Så mycket gott, vilket kalas ni ställde till med. Och så smart att alla lagade, blir ju så mycket roligare och avsmaka då. Jättesöta hjärtformar, och fin dukning.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  3. Men åhhh Susanne nu får jag tårar i ögonen när jag läser om att du har haft bröstcanser. Men gud så jobbigt. Vilken enorm resa du måste ha gjort. Jag hade ingen aning vännen. Du som är så stark, flitig som tusen och snygg och glad och så positiv...Ja jag säger då det. Man har ingen aning förren man har blivit prövad. Men så glad jag är att du mår bra i dag Susanne! Fasiken vad bra kämpat! En guld medalj åt dig. Nu på onsdag ska jag dock in på sjukhuset och kolla upp min tjocktarm..är ganska närvös över att det ska vara något i cancer väg. Har mått dålig länge nu... Peppar, peppar!

    Den där middagen, smakmenyn, skulle jag vilja vara med om. Slurp! Har aldrig hört talas om smakmenyn. Men oj så roligt och gott det ser ut. Snygg dukning du gjort! :)

    Sedan skulle jag väääääldig gärna vilja följa med er och titta på Roxette!!! Vilket lyx! Tag gärna bilder och vis i bloggen sen, hihi.

    Hoppas du har en fin kväll! Stor varm kram till dig Susanne!

    SvaraRadera
  4. Wow, vilken helkväll! :)
    Så kul att göra en egen smakmeny när det inte blev av med den ni brukar delta på.

    Jag önskar dig en fortsatt härlig dag!
    Kram Sofia

    SvaraRadera
  5. Hej vännen! Vilken smakupplevelse det blev och vilken trevlig kväll. Det var längesedan jag var så mätt. Det blev en speciell känsla hemma i ert vackra hem också. Kram

    SvaraRadera
  6. Hej vännen vad hungrig jag blir hos dig i dag! Vad spännande att få bli intervjuad, det ska jag lyssna på nu:) Må så gott kram från Maria

    SvaraRadera