söndag 2 oktober 2011

Höstpiffat i matrummet...

Vårt matbord i matrummet, gammalt ekbord med åtta stolar som vi målade vita förra sommaren. Duken är ett kanonfynd från Pingstis i början av september...svartvita hissgardiner i Toile de jouytyg...loppisfixad lampa och fina kristallkronan:-)



Vilket vackert ljus denna fina septemberdag...

Vacker ängel som jag fick av mina fina vänner när jag fyllde år i april. Loppisfyndad silverskål med en speciell sort av Sant Paulia...

Gillar denna hissgardin skarpt, lite franskt 1700-tals Toile de jouytyp...

Matchande lampa i fönstret. Loppisfynd förra året och ommålad i svart och sedan sydde jag en ny lampkjol...

Vackert stilleben i fönstret när solen lyser in. Loppisfyndade glaskaraffer och gipsmadonnor gjorda av Lena i Ett vitare hem...

Ängeln och silverskålen med blomman i närbild..


Loppisfyndade dukar och örngott med mina initialer...






Tänk vad mycket fint man kan hitta på loppis ibland. Den här gången fick jag med mig såå mycket fint:-)



Så var det höstpiffat i matrummet...



Jag älskar verkligen att fixa med färg och tyg och få det gammaldags och fint i vårt hem:-) Nu har jag börjat i vardagsrummet med nya hissgardiner, men där ska det bli nya kuddar också.



Annars har det varit fullt upp på jobbet i skolan, men kul:-) Har bara åkt på en förkylning igen, så jag har varit såå trött och hängig. I Drömmar & Ting jobbar vi på med våra beställningar och letar efter en billig liten lokal inför vintern. Någon som har något tips??? Hör av er då!!!



Glöm inte att stödja Rosa bandet denna månad, det finns många sätt att ge ett bidrag på! Själv blir jag ju ännu mer påmind hur tufft jag haft det de sista tre åren. Det tar tid att komma igen och värken i kroppen finns kvar efter alla tuffa behandlingar. I slutet av månaden ska jag på den årliga undersökningen som är så viktig, men väldigt känslosam.




Varma kramar i detta höstrusk:-)



Susanne

11 kommentarer:

  1. Så fint du har det!
    Gillar skarpt din fina gardin och vilken duk!

    Jobbigt med förkylningar, men så jobbar du ju i skolans värld så det är väl svårt att undvika......

    Ska hålla mina tummar för dig på ditt återbesök, det kommer vara bra ska du se!

    Kram Anneli.

    SvaraRadera
  2. Hej Vännen!!!
    Så fint och smakfullt du har det! Men vad trist med snuva, man blir ju så trött och hängig.
    Lycka till på återbesöket. Förstår att det är mycket känslosamt!
    Kram Agnetha

    SvaraRadera
  3. Hej! mycket fint! Gardinens tyg gillar jag också skarpt! Gissa om jag hade velat vara på Lev vackerts loppis, det såg så mysigt ut! Din ansiktsbehandling är jag oxå avis på..du har tur du som har en dotter som kan träna på dig! :) Ha det bra!

    SvaraRadera
  4. Det är dags nu igen, ler, Danmark, tänkte att du kanske vill veta, KRAM Petra www.romantiskahem.blogspot.com

    SvaraRadera
  5. Ha en fin fredagskväll!
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  6. Såg att ni ev följer med till Dmk igen! Jag anmälde mig direkt på kvällen via mail och det var ganska nervöst innan jag kunde kolla att jag kommit med. Ringde o kollade m
    Vänerbuss dagen efter och då var redan halva bussen fylld. Har sett att flera fr förra resan ska med. Ska bli så kul! Något att se fram emot under mörker, kyla o rusk. Vad bra att du är nöjd m burkarna. Av mina tre fynd har endast ett hittat in. Stora spegeln står fortfarande och väntar på behandling, men jag vet vart den skall få ta plats iallafall.

    SvaraRadera
  7. Hej Sussane
    Jag har vandrat runt i din vackra blogg, och, känner så för dej som drabbats av bröstcanser, håller tummarna nu när du ska på kontroll.
    Vill tippsa dej om färsk ingefära när man är förkyld, ta en liten bit, låt den ligga i munnen som en halstablett, den är bakteriedödande.

    Din målade ekmöbel blev så fin med den vita duken!

    Tack för dina vackra ord om mina smycken
    Kram Maggan
    http://www.vindsromantik.blogspot.com/

    SvaraRadera
  8. Vilket vackert matrum,,,,:)
    Kram Jessika

    SvaraRadera
  9. Har lite problem med blogger... får se om detta kommer fram... Så superfint du gjort iordning, så inspirerande, här är det mestadels på röjstadiet.
    Har anmält mig till Danmarksresan och hoppas jag kommer med, den vill jag gärna göra om... Hoppas du känner dig piggare från din förkylning, inte så kul. Hörde av min man att influensorna även ska vara på gång....
    Kram
    Pia

    SvaraRadera
  10. Hej Susanne!! Gissa om jag blev glad då jag tittade in på min blogg och såg att du lämnat en rar kommentar! :) Fy för förkylningar. Och de kan verkligen hålla i sig. Hoppas att du blir bättre så att du kan njuta av hösvädret.
    Jag ÄLSKAR dina hissgardiner!! Så snygga. Och jag blir avund av dina loppisfynd. Så fina finner aldrig jag.

    Som du säkert sett så är jag ingen flitig bloggare nu. Vet inte vad det är. Men lusten finns inte där. vilket är synd då jag saknar dig och de andra tjejerna. Jag tror jag har förmycket i livet just nu så att bloggen glöms blort. Eller att den inte hinns med. Du förstår säkert vad jag menar. Hoppas på att jag ska hitta tillbaka till min blogglust så vi kan byta inspiration med varandra :). Jag VET att lusten kommer att komma tillbaka. Så jag är inte borta för alltid. :)

    Önskar dig fina dagar i hösten, så hörs vi när jag är tillbaka!
    Kram finaste du. / Åsa

    SvaraRadera
  11. Du är en riktig kämpe, vet ju att du har haft det tufft men varit envis och även lyssnat på kroppen och stoppat ett tag. Du är så klok i dina tankar! Vad härligt att du är engagerad för andra som drabbas, ingen kan ju förstå så bra som en som varit där. Vilken pärla du är!

    KRAAAAM L-L (vitanyanser)

    SvaraRadera