söndag 27 december 2009

♥Jul, jul strålande jul♥...








♥Strålande jul♥...

Tänk vilka förväntningar vi har inför julen, mycket ska fixas och allt ska kännas mysigt och bra. Nu är den över och jag hoppas att alla har fått en lugn, fin och mysig jul med era nära och kära. Det har i alla fall jag haft. Vi åt god hemlagad julmat och julgodis och drack god glögg. Granen var klädd i silver och vitt, men sne och charmig var den...Jag hade gjort lite eget julgranspyssel med gamla kakformar och pärlor som bl.a hänger i granen. Jag älskar änglar och gulliga nallar, så de visar jag också. Änglarna var i guld, men jag målade dem vita med grundfärg. På blockljusen satte jag på notpapper som kopierats från en julsångbok. Vid tomten i hallen står en gullig julgrupp som vi fick av sambons bror med familj. Kökshandduken från Hemtex förra året hänger fint på ugnen och den lilla vita orkidéen i den vita koppen fick vi av mamma och Bosse på julafton och den lilla gulliga med pärlhyacinter kommer blomma fint snart. De fick vi av sambons syrra för att vi vaktat deras hus när de var borta. De vita amaryllisarna är såå vackra i vårt köksfönster just nu.

Några julklappar jag fick var bl.a en Canon IXUS 9515 10 megapixels digitalkamera av sambon, den tar klarare bilder märker jag...i framtiden vill jag även ha en systemkamera, men det får vänta. Av mor och Bosse fick jag den fina inredningsboken av Ingela och Petra här i från Krhmn. Den är bara såå fin!!! De gammaldags burkarna fick jag av barnen.

Hoppas ni har haft det lika mysigt och lugnt som vi. På juldagen gick jag, sambon och några vänner ut på krogen, det var trevligt. Våra tonårsbarn var ute med sina kompisar. Nu är vi fortsatt lediga och ska njuta av mysiga promenader i snön och sedan fira nyår.

GOD fortsättning på en mysig ledighet!!!

Ta vara på nuet och njut!

♥Susanne♥

18 kommentarer:

  1. Tack för fina julbilder från ditt hem. Pärlhyacinter nu! Det har jag inte sett ännu. Jag älskar dem nuförtiden. Förr tänkte jag nog inte ens på att den fanns men nu...som ett vårtecken.
    Jo här är det lugnt och skönt. Snöskottning, fika, mat, släkt och vänner, skidåkning i dag, lite bloggande, lite TV. Kanske även lite sy!!!
    Ha det så gott.
    GOTT NYTT 2010
    Kram annika

    SvaraRadera
  2. Hej kära bloggvän! Vilka fina och julinsprerande bilder!! Och vad skoj att gå på krogen, det gjorde jag alltid förr på juldagen!:-) Ha en härlig söndag, kraam Sofia

    SvaraRadera
  3. Roligt att få se bilder från ditt fina julpyntade hem! Smart att kopiera från en sångbok och använda det pappret runt ljuset, det ser jätte fint ut! Vad roligt med en ny kamera! Själv fick jag ett nytt objektiv, men jag har inte provat det än. Jag är febrig och har hosta så det får vänta med att gå ut och fota med nya objektivet. Går i alla fall till jobbet en sväng i morgon. Måste beta av pappershögarna... Kram STina

    SvaraRadera
  4. Fint pyntat i erat hem..Vi har haft det jätte mysigt.Men tyvärr blev jag sjuk på julafton,feber ont i halsen hosta.typiskt när man vill gossa med sin kära barnbarn.Men än har jag några dagar kvar i Skåne..Ska fira 30 årsdag på Tisdag sen åka till värmland för att fira nyår.Ha en skön fortsatt ledighet.
    Kramar
    från oss alla i Skåne.

    SvaraRadera
  5. Tack för alla fina stämningsfulla julbilder utav ditt hem som du bjöd på.
    Här har det varit lugnt och stilla.
    Du för själv ha en trevlig fortsättning:)

    SvaraRadera
  6. Kikar in och önskar er många lata dagar!!
    Kram Kram Malin

    SvaraRadera
  7. Hej Susanne! Tack för igår♥ Det var jättetrevligt. Det var sådan fin julstämning hemma hos er. Vi hörs om nyårsplanerandet. Det ska bli roligt att fira ihop! Kramen Åsa

    SvaraRadera
  8. Fina bilder från Ditt julhem.
    Blir nästan lite avundsjuk på Dig som fått den fina boken. Jag har länge funderat på att köpa den. Har bläddrat flera gånger i den. Men ibland unnar man sigt inte såna saker. Fint att få den i julklapp!

    SvaraRadera
  9. Hej vännen! Så julfint du har det hemma hos dig! Skönt att ni haft en lugn jul låter jättemysigt! Ha det så jättebra nu ska jag ut och gå en långpromenad med en kompis, det ska bli skönt! Kram Maria

    SvaraRadera
  10. Hej Susanne
    Vilka fina bilder från ert vackra hem.
    Sköt om dig
    Kram Agneta

    SvaraRadera
  11. Hej sötaste Susanne!
    Åh vilka fina bilder från ditt vackra hem!
    Jag gillar den där kakformen du gjort om till julgranspynt:)

    Vilka fina saker du fick i julklapp, vad kul med en ny kamera!!

    Ha en mysig söndagkväll o sköt om dig,

    kram Jenny

    SvaraRadera
  12. Å vad fint du har gjort i fönstren.
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  13. Ser att du har haft det riktigt skönt i jul. Men nu går vi mot ljusare tider och snart är det vår igen. Jag tycker tiden rusar iväg. När man var barn gick tiden så sakta.
    Vi har fått mycket snö här och kallt är det också nu.
    Ha det gott.
    Kramisr Birgitta

    SvaraRadera
  14. Åh, Vilka fina o juliga bilder du visar från ditt hemtrevliga hem! Mysigt! Ni verkar ha haft det riktigt bra i jul! Önskar dig en God Fortsättning! Många Vinterkramar till dig från mig./ Therese

    SvaraRadera
  15. Hej! Vilka fina julklappar! Gillar kökshandduken från Hemtex med! Ny kamera oxå, kul!
    Önskar dig God fortsättning och Gott nytt år!

    SvaraRadera
  16. Hejsan kära bloggvän.

    Vilka fina foton du tagit. Ni verkar ha haft en fin jul.
    Kul med en ny kamera.
    Ha en fin vecka och sköt om dig, Kram Anneli.

    SvaraRadera
  17. Åh så fina saker! Den där boken hade jag på önskelistan men tomten kom med andra fina saker, får ta och köpa den själv. Hur mår du? Har du blivit bättre? Hur mycket börjar du jobba? Så klok du har varit som har varit hemma och tagit igen dig!!!

    Stor kram, tänker på dig!
    L-L

    SvaraRadera
  18. Fina vinterbilder du delar med oss. Du verkar haft en skön och avkopplande julhelg. Du gör alldeles rätt i att njuta och ladda batterierna nu.
    Önskar dej ett gott slut på 2009.
    Kramisar Birgitta

    SvaraRadera