söndag 23 augusti 2009

Vad vore livet utan blommor...










Vad vore livet utan blommor...inte mycket värt kanske!?

Blommorna blommar så fint på vår altan nu. Jag var tvungen att ta lite kort i helgen. Jag har många olika sorter pelargoner, både vanliga och ovanliga. I olika färger. Jag ska försöka övervintra de flesta, det brukar gå med en del. Krassen blommar fint i zinkbaljan och luktärtorna luktar så gott. Jag köpte en rosa hortensia som jag tänkte plantera ut snart. I helgen fick jag en bukett med härliga solrosor av min goa sambo, jag älskar verkligen solrosor och pelargoner, även orkidéer...Jag har sått jättesolrosor, men de blommar inte än, men står långa och ståtliga i "lannet" så länge.

Nu har jag jobbat i två veckor, en vecka med mina tvåor och det är så kul, men jag får väl erkänna att jag är ganska slut när jag kommer hem. Då tar jag mig en liten lur och sedan en promenad ibland. Jag vill orka med att fixa och pyssla lite hemma också, men jag blir väl snart piggare får man hoppas. I helgen orkade jag sy en enkel hissgardin som jag ska visa, ska sy en stolskjol och kuddar i samma tyg också.

Annars har min dotter börjat på en utbildning inom gymnasiet som heter Stil, hälsa, image i Karlstad. Hon kom in i Örebro också, men vi tyckte att det var bättre att hon bodde hemma och åkte till Karlstad i stället. Detta har inte varit ett lätt val...

Tävlingen om de fina halsbanden fortsätter till 30/8!!! En vecka kvar alltså!
Tack för alla fina kommentarer och kul att så många vill vara med i tävlingen.

Njut av den härliga sensommaren med vackra blommor kanske...

"Fånga dagen!"Kramar ♥ Susanne♥

20 kommentarer:

  1. Hej Susanne, oj vad fint det blommar hos dig, här är det mesta fult och jag måste nog plocka bort lite gammali i krukorna.
    Jag för står att du är trött efter dina dagar i skolan, ett tufft jobb du har.
    Kram på dig/Ingela.

    SvaraRadera
  2. Godkväll i stugan!!!Härligt med blommor..
    Vi måste höras i veckan och kolla av lite..
    Igår var jag på hembygdsgården på deras loppis och hittade en lampa för tio kronor och en ljusstake för tjugo kronor.. -Vaa sa jag bara... Ha det bra vi hörs kram/Helen

    SvaraRadera
  3. Hej!!

    Fint det blommar hos dej!!
    Åh det är såå roligt med växter och blommor.
    Man blir så glad av det!!
    Hoppas du får en bra vecka, kram Camilla.

    SvaraRadera
  4. Hej,,Ja visst är det härligt med blommor..På tal om inget såg du provat Spik matta ,,gör du det än? Jag har tänkt o pröva familjen vill ge mig det i present när jag fyller år..Lite osäker bara om min kropp klarar det..Kram o godnatt

    SvaraRadera
  5. Såg att du varit i Nora och missat stans mest välsorterade butik va det gäller egen tillverkning och heminredning!

    välkommen till mig om du vill se sånt som inte finns i varenda present affär!
    Ha de gött

    annbritt

    SvaraRadera
  6. Ja visst är det härligt med blommor. Jag håller verkligen med Dig.
    Inte konstigt att Du är trött om Du joppar som lärare! Jag var med min pojk i dag-första dagen i "Nollan". Jag var där i 2 timmar och blev alldeles slut. Fast de är allt härliga också.
    Ha det gott
    Kram
    Kicki

    SvaraRadera
  7. Vad fina blommor du har! Mina börjar se lite slitna ut vid det här laget... Jag förstår att du är trött efter en dag med klassen. Min dotter klagade på att matten var svår nu i tvåan. Jag har inte sett vad de håller på med. Hon gillar att läsa och skriva och tycker matte är svårt.

    Vad härligt det lät med sången i kapellet. Ja, Anders fru verkar duktig och hon ser så rar ut. Kram Stina

    SvaraRadera
  8. Hej vännen! Tack för dina gulliga kommentarer som jag får jämn av dig! Hoppas allt är bra med dig....Vad vore livet utan blommor....Själv älskar jag ju blommor! Blommor ska man ha medans man lever! Kram Therese

    SvaraRadera
  9. Vilka vackra bilder jag älskar blommor! Förstår om du är trött när du kommer hem från jobbet, min son går i tvåan och jag hälsade på i klassen en stund i dag....Blev slut av bara det! Må så gott kram från Maria

    SvaraRadera
  10. Vad kul att få arbeta med en två. Jag kom till en förskola efter min examen och jag har det så bra så nu vill jag inte flytta på mig..förstår att du är trött. Fina blommor!
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  11. Härliga bilder du visar! Verkar vara riktig blomsterprakt hos dig!! Hortensian är underbar.
    Kram kram Anna

    SvaraRadera
  12. Hej Susen! Du har så mycket fina blommor, en riktig blomsterflicka skulle jag vilja säga. Det kanske är blommor du ska jobba med...?! "ler"
    Höstkramar till dig Lotta!

    SvaraRadera
  13. Ja, blommor är så fina att dekorera med! Det är en sån sak som jag uppskattar mer nu också efter tiden med utbrändhet, precis som med vatten. Det är något gott som kommer ur svårigheterna för som du säger värderar man ju om saker och man tänker till en extra gång.
    En mycket lärorik tid!

    Härligt att du trivs med jobbet nu när du har satt igång på allvar. Jag känner precis som du att det är jättekul. Jag jobbar bara korta pass varje dag men är snart redo för att ta i lite mer = ).

    Kram L-L

    SvaraRadera
  14. Hej Sussane.
    Skönt att du har kunnat börjat jobba igen.Klart att du blir trött,jobba med barn hela dagarna tar på krafterna.Jätte fina blommor!!Ha en bra vecka.
    Kramizzar

    SvaraRadera
  15. Ja, du! jag håller verkligen med dig!! Ett liv utan blommor vore som ett hem utan inredning! Hihi Kram Petra

    SvaraRadera
  16. Hej på dig!
    Vilken härlig blogg du har.
    Jag ställer upp frivilligt i din tävling, fniss.
    Ha det bra. Kram

    SvaraRadera
  17. Hej Susanne!
    Vilken blomsterprakt du har! Du har verkligen gröna fingrar,hihi!

    Vad kul att din dotter kom in på utbildningen:)

    kraamis Jenny

    SvaraRadera
  18. Härligt med goa barn i klassen. Ja, alla barn är ju goa på sitt sätt, men det underlättar om det inte är alltför mycket runt dem, särskilt när energin inte är så stor. Jag har en grupp på 17 st, har aldrig haft så liten grupp, det är undebart, och passar så himla bra när man mår som man mår.

    Sköt om dig!
    Kram L-L

    SvaraRadera
  19. Ett liv utan blommor vore allt för trist. Jag har lyckats övervintra pelargoner ett par gånger, men förra vintern gick det inte alls bra. Vilken kul linje din dotter går på! Jättekul!
    Tänk vad jag blev sugen på att ta en tur till Nora.....men är det inte marknad där snart????? eller har den redan varit?
    Så skön uppstart ni hade på skolåret. Tvåor kan vara lite vilda, men charmerande. Att jobba med människor är fantastiskt, men lite slitsamt också!

    SvaraRadera
  20. Hoppas att du har bra dagar i skolan....Förstår att du är trött när du kommer hem! Må så gott! Kram Therese

    SvaraRadera