måndag 28 januari 2013

Vackra vita vinter... 
 
Vackra vita vinter...
 
Att ta en långpromenad en vacker solig vinterdag är helt underbart. De här bilderna är från vår vackra skärgård i Kristinehamn som ligger vid  norra delen av Vänern. Vi bor väldigt fint inte långt från Vänerns strand och vi njuter av skärgården både på vintern, våren, sommaren och hösten. Jag är lite feg att gå på isar, men till våren och sommaren tar vi många turer med vår båt och njuter på en mysig ö.
 
Att jobba som lärare till elever i år 1-2 är så roligt och givande. Man ska följa Lgr 11 med centrala innehållet och kunskapskraven, men vägen dit väljer du som lärare. Just nu jobbar vi med årstiderna och vi har lyssnat på Vivaldis "Årstiderna-Vinter" på Youtube. De har  även tittat på vackra vinterbilder till musiken och eleverna  har sedan målat av bilderna och skrivit om olika känslor till musiken. Jag ska ta kort på allt när vi är klara:-)
 
 
Det är oslagbart att ta sig en långpromenad än att maka sig in på gymmet och trängas bland folk...men jag får väl ta tag i detta också, för styrketräning och zumba får jag väl börja med snart ... Yogan ger mig lugn och ro och smidighet och det ska jag gå på, på tisdagar och sedan försöka yoga hemma också. Min kropp behöver detta efter en tuff höst och vinter med mycket sjukdom stela leder.
 
Till helgen ska vi fira våra grabbar som fyller år. De har inga egna familjer än, så då firar vi här med släkt,  god mat, dryck och efterrätt:-)
 
Sambon och jag gillar att leta goda recept och att bjuda på detta, så det ska bli spännande vad vi hittar på...
 
Varma goa kramar till er!!!
Susanne
 


15 kommentarer:

 1. Ja ni har det verkligen vackert där i skärgården. Jag skulle gärna bo där.
  Att jobba med barn som vi gör är härligt då det fungerar bra. Jag har skolans bästa klass...och då är det kul att vara där.
  Jo visst behöver man variera sin träning.
  Ta´t lugnt och var rädd om dig ♥

  Kram

  SvaraRadera
 2. Godkväll!
  Härligt att läsa att du är på G igen.
  Hoppas i ses på gymmet snart. Fast jag träffar dig gärna också över en fika. saknar dig! Dagarna går som sagt i ett rasande tempo.
  Kramelikram!

  SvaraRadera
 3. Gjorde ju min militära utbildning i Kristinehamn och minns härliga löparrundor längs Vänern ut till Picasso. Låter mysigt att samla hela familjen över god mat. Min gubbe låter mig stå för planeringen men sedan brukar vi hjälpas åt med resten (om jag låter honom, vill säga :) !)
  Vi har äntligen hittat resan till Thailand nu! Läääängtar!!! Visst är det skönt med Yoga! Jag har hållit på ca 1½ termin nu och det är så skönt. Missade förra ggn och måste nu lämna återbud till denna vecka också. INTE BRA!! Man blir lätt beroende. Hankar mig fram hemma också men det blir sällan lika bra som m instruktören. Behöver mer träning först. Ha en bra vecka Kram

  SvaraRadera
 4. Så fina bilder! Gymmet...länge sen:)
  Önskar dig en skön vecka!
  Kram Sirpa

  SvaraRadera
 5. Jättefina ställen för promenader, det
  är fördelen med både Kristinehamn och
  Karlstad att det är mycket vatten.
  Ha det gott
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 6. Härligt med promenader!! Önskar bara att jag hann med det lite oftare :)
  Yoga är också något jag måste ta tag i!

  Må gott idag!
  Kram
  Ulrika

  SvaraRadera
 7. Här töar all snön bort som bäst i dag.

  Det är väl bland annat det som gör läraryrket så roligt, att även om man är styrd av lgr11 så är vägen dit rätt fri.

  SvaraRadera
 8. Hej vännen! Vad härligt att gå lång promenad i härligt vinterväder, väldigt fina bilder! Skönt att du är i gång på jobbet, visst är det härligt att jobba med barn:) Må så gott stor kram från Maria

  SvaraRadera
 9. Ha en bra kväll.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 10. Dom där vyerna känner jag igen:)...Hellre promenader än gymmet här med, gymmade stenhårt för några år sen men nu blir det mest promenader. Skulle gärna börja yoga igen men det blir liksom inte av.

  Ha det gott vännen och sköt om dig!
  Goa kramen!

  SvaraRadera
 11. Visste inte att du var lärare,härligt att få jobba med de små barn.
  Ja så fint det är att vara ute när allt omkring ens är vitt och vitt:)
  Nu har allt snö här tinat bort och grönskan har trädat fram igen.
  Då får du ha en trevlig helg med din familj!
  Ha det gott och sköt om dig.
  Go kram Gerda

  SvaraRadera
 12. Låter mysigt vännen. Ha en underbar helg.
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 13. Ha en riktigt härlig lördagskväll!
  Kram/Lena

  SvaraRadera
 14. Ha en skön söndag Susanne
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 15. Visst har det varit en underbar helg med solsken. Man märker att man behöver solen, den ger energi så man får lust att göra allt möjligt.
  Kram
  MArie

  SvaraRadera