fredag 11 januari 2013

2013 ger oss nya upplevelser och utmaningar... 
 
Ett nytt år med nya upplevelser och utmaningar...
 
 
Jag hade velat visa er massor av nya bilder jag tagit, men nu krånglar även överföringar av nya bilder för mig. Ska kolla upp hur ni andra gjort...

Dessa bilder visar ändå vårkänslor med vackra tulpaner som står på vårt köksbord idag. Unnade mig en fin bukett tulpaner med lite grenar som jag plockade på min första promenad sen i fredags...då tog nämligen febern om på mig på tåget påväg hem från vår mysiga Sthresa som jag fick i julklapp av sambon. Tänk att man jobbar och sliter för att sedan få ett skönt lov, så blir man sjuk både novemberlovet och detta jullov...

Nu förstår jag att jag är otroligt känslig för förkylningar efter alla mina behandlingar och mediciner jag äter. Att jobba med yngre barn och omge mig dem och med personal som också ofta är förkylda, så verkar det som att det är bara att vänta in min förkylning som ofta blir väldigt svår. Astma har jag ju också sen jag var yngre och den blir inte bättre av en förkylning....

Nu äter jag i alla fall penicillin för bihåleinflammation, somnade med huvudvärk och vaknade med huvudvärk idag. Men till slut var det bara att ta mer nässpray och huvudvärkstablett, så nu mår jag bättre:-)

Allt jag gör tar mycket längre tid just nu eftersom jag är ganska orkeslös och får lätt ont i huvudet, men jag tog en liten promenad, handlade och försökte börja plocka bort julen. Den är fortfarande kvar i vardags- och matrummet...men ska bort senast söndag tänkte jag:-)

Jag har köpt nya träningsskor och träningskläder, så träningen ska jag igång med, men vi får väl se när!? Promenader med frisk luft är inte fy skam heller!

Orken att bjuda hem släkt och vänner har inte riktigt funnits för varken mig eller sambon, men vi hoppas att våra vänner förstår oss. Annars är de väl inga riktiga vänner...vi lär väl komma igen till slut:-)

Nyår var trevlig med god mat och trevligt sällskap, men jag var inte görpigg. På onsdagen åkte vi tåg till Sth och hade det såå trevligt med Tom och Maria. Vi träffade även Sus och Bosse och gick ut och åt med dem en kväll. God mat, upplevelser på annorlunda butiker, Hallwylska muséet, Tomas Ledinkonsert m.m...men min ork fanns inte riktigt där så på fredagen var jag inte alls pigg, inte Maria heller. Hade feber påväg hem med tåget...

Jag vet att det finns värre sjukdomar och saker att "gnälla" om, men jag tror inte att ni vill byta med mig denna höst!?

Jag hoppas på ett friskare år med nyttig god mat, träning och många fina upplevelser och utmaningar med nära och kära! Det önskar jag er också!!!

Återkommer med nya fräscha bilder när jag kollat upp detta nya med att överföra bilder på denna blogg.

Goa varma kramar till er!
Susanne

 
 


12 kommentarer:

 1. Åh, jag hoppas också att du får ett friskare år och ett år fyllt av fina upplevelser!! Det är du verkligen värd! Du och din familj.

  Så superfin dukning!!

  Kram och god fortsättning:)

  SvaraRadera
 2. Vi har också en ung tjej i släkten som har genomgått liknande behandlingar som du och hon är också så infektionskänslig. Jag bara önskar att du får bygga upp din motståndskraft så du står emot. Det är så trist då man hamnar i det att bli sjuk på loven.
  Det är bra och skönt med promenader i friska luften. Vi kanske kan ge oss ut på skridskor i morgon. Vi får se. Det tar på krafterna att dra igång på skolan och plocka, plocka hemma. Har börjat att rensa en del i skåp och andra utrymmen.
  Hoppas att ni också kommer med på resan. Jag vet inte vilka som ska med men hoppas få någon rumskompis.

  Krya-på-dig-kramar
  annika

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Jag vet precis hur det är att vara orkeslös.
  Här hemma har vi en son som har fått sviter efter svininfluensa vaccinet. Han är totalt orkeslös.
  Som du säger de som inte förstår är inga vänner.
  Resa låter som en god ide.
  Vill du ha mitt recept på min dunderdrink?
  Jag har inte varit förkyld på 8 år.
  Fast den är lite sur men men det är smäller man får ta.
  Allt gott
  Annika
  Som också skall till fabulösa keramik i sommar.
  Hoppas jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack jag tar gärna recept på din dunderdrink, Annika!!!

   Radera
 4. Att du prickar in loven med sjukdom var
  inget bra, man behöver få vila från jobbet.
  Många har haft problem med bildöverföringen,
  blädderlisten försvann. Jag tror det är blogger/google som vill styra oss att använda
  deras tjänster. Nu för jag över bilder via picasa eller via google chrome som jag installerat som en extratjänst. Hoppas du löser det.
  Önskar dig en lördag utan huvudvärk, krya på dig och kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 5. Hej fina bloggvän! Så jobbigt du här nedsatt, hoppas pencillinet hjälper och att du snart har krafterna tillbaka! Ta hand om dig stor kram från Maria

  SvaraRadera
 6. Ussch vännen vad tråkigt att du har varit så krassligt de lediga dagar.
  Men som du säger ett nytt år ligger fram för oss med oskrivna blad som kommer säkert att bli beskriva med många fina moment och roliga dagar, det hoppas jag i alla fall verkligen. Du förtjänar det gumman.
  Kram Gerda

  SvaraRadera
 7. Hej! Har just själv blivit bättre! Hade över en vecka elaka förkylningen med 39 graders feber! Så krya på dig! Google Chrome funkade för mig att kunna öveföra bilderna!
  Kram Sirpa

  SvaraRadera
 8. Ja, stackare... låter inte som nån rolig höst för dig! Får verkligen hoppas det blir en underbar och frisk vår!!!!
  STOR KRAM och tack för allt fint
  du skriver på min blogg.... blir verkligen jätte glad!
  Sofia

  SvaraRadera
 9. Hej vännen
  Hoppas verkligen att du får vara frisk i år
  Vad roligt om ni kommer med på resan
  Ska bli skoj att träffa alla igen
  Önskar dig en fin vecka
  Kramizar
  Sus

  SvaraRadera
 10. Kram jag håller tummarna för att du ska få ett friskare år!

  SvaraRadera
 11. Hej vännen! Jag hoppas att du får ett friskare 2013. Förstår att det blir jobbigt att åka på så många infektioner. Vilken underbar dukning du visar. Alltid lika trevligt att vara gäst hemma hos er. Synd att vi inte kan komma ikväll på avsmakningsmenyn. Kramar

  SvaraRadera