torsdag 17 maj 2012

Studenten igen, tänk vad åren går...

 Dottern Emelie, 19 år 6/6-12.
Hon tar studenten i Kd to 14/6 och balen är må 11/6.
Balklänningen med tillbehör är redan inköpta...

 Sonen Pontus och dottern Emelie på sambons barns studentdag för två år sedan...

Dotter och mor för tre år sedan...
håret var kort och lockigt och hade börjat växa ut igen...

Studenten igen...
Åren går, det var 4 år sen sonen Pontus tog studenten och jag var nyopererad för bröstcancer. Det var ett tufft år, men även en glädje när sonen blev stor och tog studenten. Jag opererade mig i april-08 och skulle börja cellgiftsbehandlingen i mitten av juni-08. Inför skolavslutningen på min skola och sonens student klippte jag håret i lite kortare page, för jag visste ju att i början av juli skulle håret falla av...jag som nästan alltid haft lite längre hår...

Det var en jobbig och tuff vår och sommar, men även fina upplevelser med student och en inbokad resa till Spanien i två veckor med våra döttrar. Innan resan fick jag min första cellgiftsbehandling och sedan flög vi till Spanien på midsommarafton. Vi hade fina veckor hos sambons kusin, men jag mådde även dåligt av cellgifterna och tabletterna jag fick med. På slutet av resan tappade jag allt mer hår, så när jag kom hem så rakade sambon av mig håret på fredagen efter att vi kommit hem. Jag var bestämd och ledsen, men det var sambon som började gråta först....

Tänk vad åren går och man lever vidare med sitt liv, men det kommer aldrig bli som innan jag blev sjuk. Det man gått igenom kan aldrig glömmas och livet är mer skört och värdefullt. Oron finns ännu att jag kan få tillbaks sjukdomen, men jag hade tur som upptäckte den så tidigt.

Jag har mist vänner i cancer och de fick lämna oss alldeles för tidigt. Jag har ett ganska normalt liv igen, men att jobba heltid efter en sådan här sjukdom är tufft. Kroppen är inte den samma och jag har inte samma ork...

Efter 4 år ser jag i alla fall fram emot att får vara med på ännu en student med min dotter. Jag vet att det är en av hennes största händelser i hennes liv och jag hoppas att den ska bli så minnesvärd och fin som möjligt.

Tack för att jag får vara med om mina barns uppväxt,
för jag vet att en del mammor inte får det!

Många tankar och kramar till de som inte är med oss längre och till alla som snart ska uppleva sitt barns student!
Kram Susanne

18 kommentarer:

 1. Det är tänkvärda ord att läsa idag...och jag förstår din glädje över att få fira din dotters student i år. Hon är så vacker i sin balklänning, dottern din!

  Önskar dig en skön lång helg!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 2. Så roligt.
  Med student.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 3. Vad fint skrivet! Viktigt om det många tar för givet! Kramar till dig från en "c-syster". Så kul med student. Mkt att planera och fixa innan, o värst m en tjej! Men såååå roligt. Min tös behövde tre klänningar + balklänningen för sin student -08. Plus alla skor,väskor,sjalar,smycken mm. Tyg- o modellval för balklänning, o alla provningar hos sömmerskan tog en hel del tid. Sedan hår o smink o skjuts till balen. Fotoskylt,blommor o presenter. Phuuu! Stora grabben tog studenten förra året, det var lite lugnare innan. Sedan dukning o bjudning,fotografering,skjuts till studentfest på kvällen, o hämtning. Det var en heldag men man vill ju att barnen ska ha ett minne för livet. Och så roligt att få dela det med dem. Tösen fick en helt oväntad premie för goda studieresultat; 1:a pris lärarnas val, som delades ut i aulan under avslutningsceremonin. Tårarna sprutade på mig! Lite pinsamt för tösen men det var så mäktigt o rörande med alla som tidigare fått gå fram och fått stipendier, och belönats för bästa kompis osv. Så när de ropade upp min tös sist av alla, och hon blev så överraskad, då brast det. Tips till alla, ta med näsduk för det misssade jag! Snörvel, snörvel. :) Även sorgligt att se dem säga hejdå till kompisar, personal o lärare. Hon gick på internat så de hade ju kommit varandra nära under åren. Ska du till bloggträffen?

  SvaraRadera
 4. Blev tårögd när jag läste ditt inlägg!

  Så mycket känslor, både glädje och sorg, men det är ju sånt livet är!

  Fick också en påminnelse om hur skört livet är för 2 år sedan.
  Visserligen "bara" en ofarlig hudcancer, men man blir inte samma människa efteråt.

  Nu tar min älskade dotter studenten och jag njuter av att få vara med!

  Njut varje dag min vän,
  Stor kram Anneli

  SvaraRadera
 5. Hej igen! Ang bloggträffen så har jag egentligen lovat bort mig på en annan sak... men det är fortfarande osäkert om detta blir av. Så då började jag tänka på bloggträffen i Kristinehamn istället. Är ju såååå sugen på att besöka Rost i Karlstad också!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vore kul och träffa dig! Var i Karlstad ligger det? Det måste jag kolla...
   Kram kram Susanne

   Radera
 6. oh vad du skriver sååå rörande och fint. och du är så himla stark som skriver om detta och jag tror det är väldigt bra att man gör det.
  Studenten är ju en sån fin del som du säger av ungdomars liv och viktigt. Vi har också en student i år och dessutom en som går ur nian så det blir mycket firande. Det ska bli härligt!
  Ha en nu underbar helg söta du och... jag vill bara tillägga att jag är väldigt glad att jag lärt känna dig för du är en sån go och inspirerande människa, du är alltid så vad ska man säga...real på nåt sätt. Det diggar jag.
  Kram på dej /Lena

  SvaraRadera
 7. ja jisses vad fort åren går.....snart dags här med :)
  å missa nu inte,,,,

  S
  A
  T
  U
  R
  D
  A
  Y

  S
  H
  O
  W

  O
  F
  F

  de e kul att vara med
  VÄLKOMMEN :)
  Håkan

  SvaraRadera
 8. Hej gumman!
  Om du visste vad tårarana trillar på mig nu efter att ha läst ditt senaste inlägg. Det är till och med lite svårt att läsa vad jag skriver... Du har gått igenom så mycket under de här senaste året och jag beundrar din styrka. Jag är så glad att ha dig som vän och kollega!!! Vi känna varandra när vi själva gick på gymnasiet (och det är ju ett tag sedan ;) och snart är det dags för våra döttrar att ta studenten. Vi får se till att njuta ordentligt av den kommande högtiden. STOR kram från Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för alla fina ord, det värmer!!!
   När jag startade bloggen var året efter jag blev opererad och efter alla tuffa behandlingar. Hade jag kommit på att blogga när jag var sjuk, hade jag kanske skrivit mer om min sjukdom. Men då jag började blogga ville jag att det skulle vara en glad blogg om livet och då ville jag inte berätta så mycket om sjukdomen.Efter det har jag läst många fina bloggar om människors sjukdomar och jag märker att när man får mer distans till det man varit med om kommer tankarna tillbaks för jag kan ju inte glömma allt och bara leva vidare....

   Tänk vad man kan få vara med om som man inte har en aning om, men man kämpar på och vill ta vara på livet på ett djupare plan.

   Stor kram till er alla!
   Susanne

   Radera
 9. Hej vännen jag blir tårögd när jag läser ditt inlägg i dag. Gläds med dig att du har en student i familjen igen och att du upptäckte din cancer i tid. Men visst blir livet aldrig detsamma efter sjukdom, jag tänker på hur det blev när min mamma fick sin stroke. Jag värdesätter dagarna mer nu och vet att livet kan förändras snabbt. Må så gott stor kram från vännen Maria

  SvaraRadera
 10. Hejsan! Du har en liten överraskning som väntar hos mig...

  SvaraRadera
 11. Hej vännen
  Vad fint du skriver. Jag får tårar i ögonen när du skriver om din dotter och om din sjukdom. Vi ska alla vara tacksamma som har fått våra underbara barn :O)och att vi får vara med dem.Sköt om dig
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 12. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 13. Hej goa Susanne!
  Vad rörd jag blir av att läsa ditt inlägg. För ett tag sedan var jag på min första mammografi och var lite orolig efteråt innan jag fick provsvaret (som inte visade några konstigheter som tur var!) Tänkte faktiskt på dig och vad du gått igenom då..

  Har sagt det förut men din dotter är vacker som en dag, precis som sin mor, hon kommer bli skolbalens drottning;)

  Ja, brödburken var fin jag fyndade på auktionen:)Tror inte det är Kockums, det finns ingen stämpel på den vad jag kan se.

  Sköt om dig och ha en bra kommande vecka!

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 14. Hej!Tänk vad mycket du gått igenom...en annan kan ju aldrig till hundra procent veta precis hur det känns eftersom man inte varit i samma situation. Men det gäller att välja med hjärtat, annat är bara förkastligt! OCH att njuta av de små stunderna !!! Kram Annica.

  SvaraRadera
 15. Den blicken du ger din dotter säger allt, så fina ni är. Och så roligt och ha en student,
  det är en festlig dag.
  Solig kram
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 16. Du får massor av kramar av mig och tack för att du finns♥♥♥ Jag tycker så mycket om dig som vän och jag vet vad du har kämpat. Du är en fantastisk mamma och din dotter är så vacker som en grekisk gudinna. Det ska bli roligt att fira student tillsammans/Åsa

  SvaraRadera