tisdag 10 november 2009

I väntan på advent...

Pysslade ihop lite vintermys, ängel i ståltråd, lerskylt med stämplade ord...

Kruka och fat fyndades i källaren...

En virkad fin väska som jag hittade på loppis för ett tag sedan, den hänger på min gamla symaskin. Hjärtat är från Miljögården...

En gammal korg fyndade jag på loppis för 50 kr...

En gammal flaska för 20 kr på loppis...

Gamla kakmått som man kan pyssla med...
I väntan på advent...
Under hösten har jag gått lite på loppis för att hitta lite gamla saker. Man vet aldrig vad man får med sig hem...jag har fått med mig både mamma och kompisar som också fått blodad tand.
Innan allt adventpysslande ville jag göra i ordning en gammal kruka jag hittade i källaren. Jag satte i ett blockljus, mossa, en av mina ståltrådänglar och lerskylten med "Lycka". Liknande saker tänkte jag, Lotta (Österled/Västbris) och Helén (Hagagård) sälja på en julmarknad som kommer att vara på Norrgården i Krhmn sö 22/11. Att pyssla gör att jag mår bra och det vill jag ju göra. Då kommer säkert krafterna tillbaka för jobbet m.m. Det säger även min läkare och mina nära och kära...
Idag tog jag vaccinationen, är lite förkyld och hoppas att det inte blir mycket värre. Är lite öm i armen just nu bara. Röntgen gick bra i måndags, men jag hade lite ont i magen resten av dagen av all vätska man skulle dricka innan. I morgon ska jag på en scintröntgen och nästa vecka på mammografi. Nu känns det som det är mycket sjukhusbesök igen...men jag ska träffa två av mina bröstsystrar, det ska bli kul:-)
" När du lovat dig själv att må bättre och att ändra dina vanor-
räkna med bakslag...se bakslagen som erfarenheter och återgå till planen du hade för att må bättre!"
Tack ännu en gång för alla fina ord och all inspiration ni ger mig!!!
Carpe diem!
♥Kram Susanne♥

26 kommentarer:

  1. Vilka fina tags. Pyssligt och vackert.
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  2. Nej det är inte alltid man orkar kika in o skriva..men det gör inget är man trött så är man..Jag hoppas att det ska bli bättre för dig snart..Själv ser jag fram emot o prata lite med läkaren i Göteborg,vet inte om jag orkar äta denna medicinen den gör mig inte bättre snarare sämre,funderar på om det verkligen är värt det....Massa kramar Susanne

    SvaraRadera
  3. Vilken fin ljusstake du har gjort!
    Ha en bra dag. Kram Therése

    SvaraRadera
  4. Så fint du har gjort, vad duktig du är:-)) Ta hand om dig nu vännen!! Stor kram Sofia

    SvaraRadera
  5. Så fina saker! Väskan som du fyndade var ju jättefin, man kan ju göra mycket om man behärskar virktekniken = )!

    Så du är på gång och ska börja jobba snart. Ta det jättelugnt, börja gärna på 25% först, det har man rätt till! Det låter jättebra att få vara resurs eller på fritids.

    Jag började så en månad, sen ökade jag till 50% en månad och är nu uppe på 75%, av min 80% tid, vilket blir 60%. Det är fullt tillräckligt. Jag funderar på att stanna där och ha eget brevid. Läraryrket är TUFFT. Okej om det bara var att få vara med barnen, men allt runtomkring är för mycket. Jag har min klass, det är en jättebra klass med 17 normala elever, vi har kul och bra arbetsro, så det funkar bra för mig. Om jag jobbar 60% kan jag kanske lägga det på 3 dagar, det skulle räcka väldigt bra. Nästa vecka har jag möte med FK, det brukar inte vara kul, tur att jag har läkare mfl med mig så de kan prata för mig.

    Sköt om dig!
    Kram L-L

    SvaraRadera
  6. Hej!! Vilka fina loppisfynd Du har hittat!! Och ljuset är så fint nu till advent!! Sköt om Dig:o) Ha det bra!!
    Kramar Malin

    SvaraRadera
  7. Hej Sussane.
    Skönt att höra att röntgen gick bra.Håller tummarna för posetiva eller säger man negativa svar kanske????Fin ljusstake du har gjort tror att jag ska gå en kurs hos dej.Ha det så bra.

    Kramar
    Marita

    SvaraRadera
  8. Hej på dig pysselkompisen!! Vad fiint de blev med ljuset och tankeordet...Igår och idag har jag varit hemma med Wilma hon är sjuk men är på bättringsvägen..Vi syns till veckan någon kväll kram/ Helen

    SvaraRadera
  9. Hej Susanne! Fint och enkelt det var med blockljuset och mossan och ordet. Ska bli roligt att träffa er alla igen på lördag. Många kramar från Åsa

    SvaraRadera
  10. Vad fint du har pysslat!
    Och fina loppisfynd!

    Ja det finns nog både för och nackdelar med att visa sakerna man ska sälja på julmarknaden :) Värre kanske om man ska på en större julmarknad.

    Ha d bra!
    Kram Hanna

    SvaraRadera
  11. Så sött så med den patina krukan o mossan i ..tagsen var ju perfekta till ju!!!

    Kram Millan ♥

    SvaraRadera
  12. Vilka härliga loppis fynd du har gjort.
    Gillar ditt ljus i lerkrukan snyggt och enkelt och man blir glad när man ser den och en skyddsängel behöver man alltid.
    Hoppas att snuva och ömhet i armen går över snart och att resterande läkarbesök går bra. håller tummarna och tänker på dig.
    ha det gott, Kram Marie:)

    SvaraRadera
  13. Sött arrangemang i krukan, enkelt men effektfullt!
    Och härliga loppisfynd! Väskan var så söt och spånkorgen ser ut som den jag fyndade fast min nu blivit vit...
    Kram på dej! Cilla

    SvaraRadera
  14. Vilken mysig blogg jag trillade in på!!! Tack för inspirationen!!!

    Kram från en bloggare till en annnan :-)

    // Inredningsfrun

    SvaraRadera
  15. Hej på Dig
    Vilket mysigt ljusarrangemang Du gjort.
    Enkelt och vackert, och många härliga loppisfynd.
    Hoppas det går bra med Din röntgen och allt. Ta hand om Dig.
    Kram
    Kicki

    SvaraRadera
  16. Hej ! Åh det var så roligt att få träffa dig/er också!! Tack själv för ljuvligt pysslande inspiration!
    Här är det full rulle och det är mkt med studierna och den nya boken som jag och Ingela jobbar med för fullt. Men det är ju bra att man har att göra så att man vet att man lever, ler. Dessvärre går det ju ut väldigt mkt över bloggandet, tänk om man bara hade all den tid man önskade. Ha det gott så länge. Kram Petra

    SvaraRadera
  17. Hej! Vad fint du har pysslat och vilka fina loppisfynd du gjort. Jag hör till dem som inte har kommit igång med loppisbesök, kan bli något enstaka. Jag tror också det är bra att pyssla och dona och ha något roligt att syssla med. Hoppas ni får en fin julmarknad. Jag ska till Brunskog den helgen.
    Ha en skön torsdag.
    Kramisar Birgitta

    SvaraRadera
  18. Mmmm, fint pyssel och härliga fynd. Kul att ni ska vara på en julmarknad snart. Det är en bit att åka men det skulle vara kul.
    Du inspirerar du också!
    Kram annika

    SvaraRadera
  19. Hej!
    Din kruka var fin, jag gillar taggsen men du de var allt lite krångliga att göra "ler"
    Kramelikram Lotta

    SvaraRadera
  20. Hej Susanne!
    Vad fina grejer du, Lotta o Helen gjort:)

    Söta loppisfynd, speciellt den virkade väskan!

    Hoppas det går bra med sjukhusbesöken,
    stor kram!

    Jenny

    SvaraRadera
  21. Vad bra att du har en bra läkare som sjukskrev dig året ut, så himla klokt!!! Ja FK ja, men de måste ju acceptera, du har först 90 dagar som du har rätt till att vara sjukskriven, sen finns det 180 dagar till innan de prövar dig mot öppna arbetsmarknaden OM de inte anser att du är tillbaks på ditt gamla jobb inom 365 dagar. Så det är bara att stå på sig, ibland vet de inte själva reglerna, så det gäller att ha koll när man har träff med dem.

    Det är skönt att gå tillbaks till sin gamla klass. Man kan ju välja att göra lättare bitar först. Jag har bara svenska och bild, sånt som jag tycker är enkelt. Ska även vara med på musiken och utevistelse, sånt som jag har lagt bort och kört hårt själv. Så börja i liten skala och med det du känner är lättare att ha.

    Sköt om dig!
    Stor kram L-L

    SvaraRadera
  22. Hej vännen! Skönt att det såg bra ut på röntgen! Jag förstår att det måste vara en lättnad då allt ser bra ut och att du kan koppla bort funderingar omkring det. Skönt att de kollar upp ordentligt efteråt.

    Ni är så duktiga med pysslandet. Vad härligt att träffa kompisar och pyssla i hop! Jätte kul att ni ska stå på julmarknad och sälja. Vore det inte så långt bort skulle jag absolut åka dit! Var rädd om varandra! Kram Stina

    SvaraRadera
  23. Hejsan,
    Ja vad spännande. Jag och en kompis ska också stå på julmarknad för första gången i våra liv så det är därför jag producerar så mycket julsaker. Kanske ska ha lite annat också....
    Vad använder du för lera till dina skyltar?
    Kram

    SvaraRadera
  24. Hej min vän! Vill börja med att Tacka för dina "trogna o gulliga" kommentarer jämnt hos mig! Vad glad jag blev när jag läste att det gick bra för dig i måndags...SKÖNT!!! Och vad fint du har gjort i dina krukor! Jätteinspirerande! Nu längtar man verkligen att få börja lite smått.....Önskar dig en riktigt skön o mysig helg! Stora Kramen till Dig från Mig!

    SvaraRadera
  25. Hej vännen.....
    Här var det mysig stämning.....
    Fina bilder...
    Önskar dig en härlig helg!
    Kram Agnetha

    SvaraRadera
  26. Fin fin kruka du har gjort.
    Ja nu längtar man efter adventsljusstakarna som skall lysa upp.
    ha en skön kväll
    Annika

    SvaraRadera