måndag 28 januari 2013

Vackra vita vinter... 
 
Vackra vita vinter...
 
Att ta en långpromenad en vacker solig vinterdag är helt underbart. De här bilderna är från vår vackra skärgård i Kristinehamn som ligger vid  norra delen av Vänern. Vi bor väldigt fint inte långt från Vänerns strand och vi njuter av skärgården både på vintern, våren, sommaren och hösten. Jag är lite feg att gå på isar, men till våren och sommaren tar vi många turer med vår båt och njuter på en mysig ö.
 
Att jobba som lärare till elever i år 1-2 är så roligt och givande. Man ska följa Lgr 11 med centrala innehållet och kunskapskraven, men vägen dit väljer du som lärare. Just nu jobbar vi med årstiderna och vi har lyssnat på Vivaldis "Årstiderna-Vinter" på Youtube. De har  även tittat på vackra vinterbilder till musiken och eleverna  har sedan målat av bilderna och skrivit om olika känslor till musiken. Jag ska ta kort på allt när vi är klara:-)
 
 
Det är oslagbart att ta sig en långpromenad än att maka sig in på gymmet och trängas bland folk...men jag får väl ta tag i detta också, för styrketräning och zumba får jag väl börja med snart ... Yogan ger mig lugn och ro och smidighet och det ska jag gå på, på tisdagar och sedan försöka yoga hemma också. Min kropp behöver detta efter en tuff höst och vinter med mycket sjukdom stela leder.
 
Till helgen ska vi fira våra grabbar som fyller år. De har inga egna familjer än, så då firar vi här med släkt,  god mat, dryck och efterrätt:-)
 
Sambon och jag gillar att leta goda recept och att bjuda på detta, så det ska bli spännande vad vi hittar på...
 
Varma goa kramar till er!!!
Susanne
 


torsdag 24 januari 2013

Härliga helgen är här igen:-)

 
 
Härliga helgen...
 
är här igen och vi har det kallt ute, men då kan man få mysa inne med fräscha tulpaner och en tänd braskamin:-)
 
Veckorna går i ett rasande tempo med jobb som jag trivs väldigt bra med, goa kollegor och elever. I går kväll kom en duktig sjukgymnast, Jenny Weibull till jobbet och föreläste. Hon arbetar på Neuropsykriatiska enheten i Karlstad och hon pratade om motorik och diagnoser, det var väldigt intressant.
 
Annars blir det lite promenader, träffa sina egna barn och släkt, träffa goa vänner och äta god mat m.m...
 
Sen i måndags äter jag inte penicillin längre, så jag försöker proppa i mig olika slags vitaminer som frukter och grönsaker. Jag vill inte bli sjuk igen, men det går allt möjligt på jobbet just nu.
 
Träningen på gymet ska jag börja med så snart jag känner mig starkare, zumba, styrka m.m...jag har köpt nya träningskor och träningskläder, så det ska bli kul att komma igång igen:-)
 
Jag längtar till våren och få ta på sig lätta vårfräscha kläder och skor igen. Tänk att vi i alla fall går mot ljusare och varmare tider. I början av maj ska jag troligen med på inredningsresan till Danmark med Lev Vackerttjejerna, till Stockholm på "Rainman" och två nätter på hotell, sen blir det väl att fixa i trädgården och med båten, men än är det långt kvar.
 
Påsken firas nog här hemma och då får det gärna bli varmare och skönare ute. V. 9 har vi sportlov, men vi kommer hålla oss hemma och kanske ta någon dagstur bara.
 
I helgen ska jag försöka njuta och ta det lugnt. På lördag ska jag umgås med dottern och mysa, ev. tjejträff på lördag kväll, träffa lite släkt och så får det bli promenader.
(Japp, nu funkar bildöverförningen igen:-)
 
Hoppas ni tar hand om er och njuter en smula:-)))
 
Varma kramar i en kall vintertid!
 
Susanne
 
 


fredag 11 januari 2013

2013 ger oss nya upplevelser och utmaningar... 
 
Ett nytt år med nya upplevelser och utmaningar...
 
 
Jag hade velat visa er massor av nya bilder jag tagit, men nu krånglar även överföringar av nya bilder för mig. Ska kolla upp hur ni andra gjort...

Dessa bilder visar ändå vårkänslor med vackra tulpaner som står på vårt köksbord idag. Unnade mig en fin bukett tulpaner med lite grenar som jag plockade på min första promenad sen i fredags...då tog nämligen febern om på mig på tåget påväg hem från vår mysiga Sthresa som jag fick i julklapp av sambon. Tänk att man jobbar och sliter för att sedan få ett skönt lov, så blir man sjuk både novemberlovet och detta jullov...

Nu förstår jag att jag är otroligt känslig för förkylningar efter alla mina behandlingar och mediciner jag äter. Att jobba med yngre barn och omge mig dem och med personal som också ofta är förkylda, så verkar det som att det är bara att vänta in min förkylning som ofta blir väldigt svår. Astma har jag ju också sen jag var yngre och den blir inte bättre av en förkylning....

Nu äter jag i alla fall penicillin för bihåleinflammation, somnade med huvudvärk och vaknade med huvudvärk idag. Men till slut var det bara att ta mer nässpray och huvudvärkstablett, så nu mår jag bättre:-)

Allt jag gör tar mycket längre tid just nu eftersom jag är ganska orkeslös och får lätt ont i huvudet, men jag tog en liten promenad, handlade och försökte börja plocka bort julen. Den är fortfarande kvar i vardags- och matrummet...men ska bort senast söndag tänkte jag:-)

Jag har köpt nya träningsskor och träningskläder, så träningen ska jag igång med, men vi får väl se när!? Promenader med frisk luft är inte fy skam heller!

Orken att bjuda hem släkt och vänner har inte riktigt funnits för varken mig eller sambon, men vi hoppas att våra vänner förstår oss. Annars är de väl inga riktiga vänner...vi lär väl komma igen till slut:-)

Nyår var trevlig med god mat och trevligt sällskap, men jag var inte görpigg. På onsdagen åkte vi tåg till Sth och hade det såå trevligt med Tom och Maria. Vi träffade även Sus och Bosse och gick ut och åt med dem en kväll. God mat, upplevelser på annorlunda butiker, Hallwylska muséet, Tomas Ledinkonsert m.m...men min ork fanns inte riktigt där så på fredagen var jag inte alls pigg, inte Maria heller. Hade feber påväg hem med tåget...

Jag vet att det finns värre sjukdomar och saker att "gnälla" om, men jag tror inte att ni vill byta med mig denna höst!?

Jag hoppas på ett friskare år med nyttig god mat, träning och många fina upplevelser och utmaningar med nära och kära! Det önskar jag er också!!!

Återkommer med nya fräscha bilder när jag kollat upp detta nya med att överföra bilder på denna blogg.

Goa varma kramar till er!
Susanne