söndag 30 december 2012

Festliga nyår...

 
Gjorde en liten blomgrupp till jul som finns kvar än,
men nu har jag bytt ut lite...visar nästa gång.
 
 
Jag och Camilla på julfesten med kompisgänget 8:e december,
 imorrn får vi klä upp oss ännu mer:-)
 
Festliga nyår...
 
Tänk att nu har ett år gått igen och
 vi ska fira in det nya året 2013!!!
 
Mycket har vi upplevt och gått igenom och jag funderar på att göra som en del bloggare gör, att lägga ut en liten årskrönika. Men det får i så fall bli på nyårsdagen...
 
Jag kikade tillbaks på de tidigare nyårsinläggen  jag gjort och det blir ju faktiskt så att bloggen blir som en bild och textdagbok:-)
 
Nu börjar min jobbiga förkylning att ge med sig, de två sista dagarna har jag känt mig bättre och bättre. Tur att jag är ledig en vecka till!!!
 
Igår tog vi en tur till Karlstad med goa vännerna Camilla och Jonas. Det blev sushilunch på Happy Kitchen i Haga och sen, Rusta, Ikea och Lager 157. Vi hittade lite av varje:-)
 
Idag tog jag, Camilla och Lena en tur till Svedrins fina blombutik i Rudskoga. De hade halva priset på julgrupper som man faktsikt kan piffa om lite så blir det nyårsgrupp. Jag köpte en till mamma och ändrade om lite. Sedan åkte vi till Karin Linneainredningsbutik bara en bit ifrån. Jag ska visa vad jag shoppade nästa gång och lite nya nyårsbilder så klart.

I eftermiddags kom goa dottern och hjälpte mor så hon fick snygga naglar,
 visar dem i nästa inlägg och nyårsoutfiten:-)

Ikväll bjöd vi hem mamma och Bosse på rökt lax från vår lilla skärgård som jag kom över i fredags genom kollegan Marie. Vi gjorde en god räkröra till och Croque monsieurmacka med julskinka och fransk senap, se bilagan Mitt kök som tipsar om detta! Lite bubbel blev det också:-) Mmmm...
 
Önskar er alla ett Gott nytt år!!!
 
Massor av varma kramar till er!
Susanne
 


fredag 28 december 2012

Julmys och härlig mellandagsledighet...

 
Tovade tomtar och får på spishällen...
 
 
Matrummet lite mer juligt just nu...
 
 
Granen står så grön och grann i stugan...
 
 
Vår röda amaryllis i vardagsrumsfönstret blommar så fint i jul...
 
 
Köksfönstret i vinterskrud...
 
 
Matrumsfönstret i juligt tema...
 
 
Gammaldags bokmärken köpta på Lev Vackert, så söta...
 
 
Silverbrickan på soffbordet lyser rött:-)
 
 
Julmys...
 
Älskar december och all julstämning. Just nu är vi lediga och njuter av att slappa, få lite gjort och umgås. Jag blev naturligtvis förkyld igen, förra veckan så jag har inte varit så pigg. Vila, värktabletter och vatten med honung har varit ett måste. Nu börjar det bli lite bättre, men den här hösten har inte varit kul. Ändå fick vi ju sol och värme i Thailand i somras. Jag tror mer och mer att jag är väldigt infektionskänslig av alla behandlingar och mediciner...

Igår köpte jag i alla fall nya innegympaskor/zumbaskor och drar igång träningen på Galaxen nästa vecka. Nu jäklar ska jag igång, yoga och promenader i solen får det också bli nu:-)
 
I julklapp fick jag ett presentkort på Fager & Fin av mina barn. Det får bli någon spabehandling:-) Av sambon fick jag en resa till Sth med två nätter på Rica hotell vid Hötorget och Tomas Ledinkonsert. Jippi!!! Vi åker efter nyår och det ska bli såå kul. Av mor fick jag fina saker från Lev Vackert som jag brukar önska:-) 
 
 
Njut nu av att vara lediga
och gör allt mysigt, roligt och skönt som du önskar dig!
Det ska jag försöka göra:-)
 
Varma kramar Susanne


tisdag 25 december 2012

Julaftonsmys...

 
Juldukat i matrummet.
 

 
Julmaten i mammas kök.
 

 
Siri 1,5 år.
 

 
Tomten och Erik 7 år.
 
 
Pontus, jag och Emelie.
 


Sonen Pontus, min mor, dottern Emelie och mammas Bosse. 
 
Julaftonen...
 
firades bl.a hos kära mor på Klinten. Massor av god mat och mysig julstämning med sambon, mina barn, bröder med barn. Mina barn är ju stora nu, men det är alltid kul att få ge julklappar till varandra. Att ena broderns barn är små än är speciellt mysigt när tomten kommer...(Kort på sambon m.fl. brukar inte vara så populärt, så jag får lyssna på dem...)
 
Önskar er en underbar julhelg med god mat, glögg, julgodis m.m...!
 
 
Julkramar från Susanne med familj



tisdag 11 december 2012

Mysiga advent...



 
I hallen hänger ett fint hjärta av lärkträd...
 
 
Gillar fattigmansilver:-)
 
 
 
Tallrikshyllan i köket har fått en söt ljusslinga med hjärtan...
 
 
Mysiga advent...
 
Livet rullar på med julpysslande, jobb och andra aktiviteter. Jag försöker gå runt och få det lite mer och mer julmysigt. Nu har en del tomtar kommit fram också. Visar dem nästa gång. Sambon bakade matbröd igår och lussebullar idag, snällt eftersom jag vill baka, men tiden räcker inte riktigt till och trött är jag allt emellanåt...
 
Imorgon har vi julpyssel i åk 2, vi ska göra tags i vit lufttorkbar lera och ståltrådshjärtan med pärlor. Vi brukar spela julmusik och mysa. På torsdag är det Luciafirande och nästa vecka julpyssel för åk 1 och julavslutning med sånguppträdanden på fredagen. Det är en mysig, men hektisk tid just nu.
 
I morgon kväll har vi julmys med Kurage, bröstcancerföreningen i Karlstad. Vi är tre tjejer härifrån som åker, skönt med sällskap. Jag ska ta med lite priser till vårt lotteri tänkte jag också.
 
På lördag tänkte jag stå på min sista julmarknad för i år på Lev Vackert. Det är så mysigt där, men hård konkurrens också...Kompisen Lena från Sandrosen ska också vara med.
 
Ta er tid och kom ut dit och njut en stund till helgen!!!
 
Varma goa adventskramar till er!
Susanne


onsdag 5 december 2012

Adventsmys och dottern som hundvakt...

 
Dottern Emelie fick vara hundvakt till kompisens franska bulldog
 som är ca 8 månader i fredags. Åh vad hon njöt, hon skulle såå gärna ha en egen hund...
 
 
Köksfönstret har fått en vit stjärna...
 
 
En oval silverbricka i matrummet har fått sällskap av
 fyra röda blockljus
 med zinksiffror och flugsvampar...
 
 
Adventsmys...
 
 
Jag älskar den här tiden när man julpyntar mer och mer i hemmet och bakar med saffran och papparkakskryddor, spelar mysig julmusik och bara myser. Jag skulle vilja vara mer ledig i december för att njuta, men nu var jag ju sjuk i två veckor i november, så jag får allt jobba på...
 
Igår kväll var vi på ett minijulbord med jobbet och underhållning av Star Boys från Karlstad. Underhållningen var underbart kul, men maten så där...
 
I morrn fyller mitt brorbarn Erik 7 år och då ska vi fira goa grabben. På kvällen ska vi träffas ett tjejgäng gamla kollegor, det blir mysigt:-)
 
På lördag har vi vårt årliga julbord med våra goa matvänner, det blir mysigt och det brukar vara supergod mat:-)
 
I helgen ska jag njuta av att gå på stan och på julmarknad på Lev Vackert bl.a
 
Den här veckan har vi haft det så mysigt med våra elever på jobbet, de går i åk 1-2 och är såå härliga. Jag njuter av att jobba med dem och vi spelar julmusik och pysslar emellanåt. På fredag blir jag förhoppningsvis klar med utvecklingssamtalen.
 
Ha en finfin vecka!!!Det ska jag ha:-)
 
Varma goa kramar i en kall vintertid!!!
Susanne


söndag 2 december 2012

Mysiga julmarknader...



 
 Våra träskyltar och våra nya adventsljusstakar med gamla kakformar...
 
 
 Gulliga kort, omstylade konservburkar med hyacinter, ljuslyktor...
 
 
 Nästan hela bordet...
 
 
 Ett av våra matrumsfönster just nu...
 

 
 Hallen har fått en minigran...
 
 
 En krans som levererades till en kund i fredags...
 
 
 Vår nyhet för i år, en adventsljusstake av en träregel, kakformar,
ljushållare, band och god julstämpel...
 
 
 Välkommen första advent, när första ljuset brinner står julens dörr på glänt:-)
 
 
 Undrar om jag hinner göra en krans till vår dörr...
 

 
 Mysig julmarknad hos goa vännen Lena idag.
 Mysigt som vanligt med julmusik, fika och trevliga kunder...
 
 
Lotta och jag på julmarknaden på Norrgården förra söndagen...
 
Mysiga julmarknader...
Vad härligt att vara igång med pysslandet igen och få stå på olika julmarknader. Det är den bästa tiden för en pysselälskare. Jag slukar alla julpysseltidningar och böcker just nu. Det finns så mycket mysigt att göra och som inte blir så dyrt, man kan återanvända saker, plocka från naturen m.m...Nu vill jag dra igång lite mer julbak och göra julgodis också.
 
Till veckan blir det hektiskt med julbord med jobbet och Star boys, 7-årskalas med brorssonen, tjejkväll och det årliga julbordet med med knytis med ett av våra kompisgäng.
 
Mycket mysigt, men hektiskt också. Det gäller att vila emellanåt, för man jobbar ju också och utvecklingssamtalen är inte klara än...
 
Nu är jag klar med min kontaktpersonsutbildning genom BRO, Kurage Värmlands bröstcancerförening. Fredag till lördag var vi i Västerås och bodde en natt på First hotell, åt god mat på en mysig restaurang, Restaurante Limone, utbildningsdag med BRO...
 
Trevligt att träffa andra som haft bröstcancer och sedan kunna vara en samtalsperson för andra. Den 12/12 ska vi träffas i Kurage Värmland och ha en liten julfest. Det är trevligt och bra att få träffa andra bröstvänner och fika och kanske hjälpa någon annan som nyss varit med om det och som behöver få prata och få råd.
 
Ha en fin och mysig vecka och försök att mysa in den mysiga adventstiden!
 
Varma kramar i en kall vintertid!
Susanne